Om oss

Southern Hill är en enskild firma med flera verksamheter. Bland annat webhandel.

Webhandeln fokuserar i första hand på oanvända äldre elkomponenter från ett elföretag som startade i slutet av 1940-talet med elinstallationer och från mitten av 1950-talet drevs även en butik med allt som behövdes inom det elektriska. I början av 1960-talet började TV apparater att efterfrågas och även service på dessa. Det har vid varje epok blivit kvar lite artiklar som sparats genom åren. Det kommer att läggas ut fler artiklar allteftersom "utgrävningarna" i förråden sker.

Även fakta-, läro- och handböcker samt tidskrifter kommer att dyka upp efter hand.

Företaget har sitt huvudkontor på Gården Sörbacken i Bispgården.
Gården Sörbacken i Fors har gamla anor. Handel, övernattningsställe för forkörare och vinutminutering har förekommit där.  

Det berättas att vinddrivna ryssar, krigsfångar som placerades ut på gårdar efter 1808-1809-års krig, då Sverige tvingades avstå "den östra rikshalvan", Finland, till det ryska kejsardömet, satt där och sjöng sitt hemlands sorgsna sånger när de drack vin. Man kan ju fundera på vad invånarna i Fors tänkte när de passerade Sörbacken vid den tidpunkten och hörde dessa exotiska sånger.

Apropå vin, så sa en man till sin hustru att han skulle till Sörbacken för att köpa stearinljus. Han återkom efter en vecka till hemmet och hustrun…….

Läs mer under Fors historia.

 

Företagsinformation

Southern Hill
Sundsvallsvägen 2
844 41 Bispgården

Bankgiro 535-2539

Swish 1233716107

Org nummer 611225-XXXX